veljača/ožujak 2014 – Seminar za stručne kadrove SRK i ispit BH/VT za pse i vodiče


U organizaciji našeg Kluba i HKS-a održan je seminar za stručne kadrove sportsko radne kinologije (voditelji tečajeva, tragopolagači i markiranti) pod vodstvom renomiranog kinološkog i sportskog suca, Zdravka Kličeka (predsjednik Povjerenstva HKS-a za sportsko radnu kinologiju, izbornik reprezentacije te predsjednik Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara). Polaznici seminara su se upoznali sa teoretskim i praktičnim dijelovima programa za voditelje tečaja, tragopolagače i markirante. U vježbama iz discipline napad i obrana, stručni dio je kao markirant odradio Ivan Jelavić (voditelj školovanja i radno sportskih sekcija Kluba).

Nekoliko tjedana nakon seminara održana je provjera znanja (teoretski i praktični dio), u svrhu stjecanja stručne kvalifikacije: voditelj tečaja pri HKS-u. Članovi našeg Kluba (Igor Brboleža, Gorana Bulović, Sanja Grubišić, Ana Marija Kukić, Ana Lazarušić i Tonči Padovan) su uspješno odradili sve postavljene zadatke i položili ispit, nakon čega slijedi odrađivanje jednogodišnje prakse i konačno stjecanje licence HKS-a.

Pa vjerujemo da će se za godinu dana našim licenciranim klupskim voditeljima, Ivanu Jelaviću, Ani Bakašun i Srđanu Nedoklanu, pridružiti i nova ekipa!

 

Prisutnost gospodina Kličeka smo iskoristili i za održavanje ispita po programu BH/VT kojem su pristupili naši članovi (te uspješno sa svojim psima i položili) Igor Brboleža, Ana Lazarušić, Mirna Mrčela i Sanja Grubišić.