Voditelj školovanja


Voditelj školovanja u našem Klubu je Ivan Jelavić, instruktor sa dugogodišnjim iskustvom u obuci različitih pasmina pasa te sportskih i službenih pasa i njihovih vodiča, markirant, uspješni natjecatelj po IPO programima. Licencu za školovanje pasa i vodiča (USA-FCI) u različitim disciplinama je stekao u američkom K9 centru i u HKS-u. Obučio je veliki broj pasa za sportska natjecanja u poslušnosti, napadu i obrani, i tragu. Kao natjecatelj, osvojio je 13 turnira po IPO programima, prvo, treće i četvrto mjesto na Eukanuba međunarodnim kupovima te je bio član austrijske reprezentacije kao markirant kada su osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u Homburgu, 2000. godine.

Na poziv jednog od najvećih američkih centara za obuku policijskih pasa i vodiča, Southern Coast K9 (Florida), odlazi već treću godinu za redom (2015.) držati jednotjedni seminar za školovanje policijskih markiranata, vodiča i njihovih pasa. (staviti link)

U našem Klubu od samih početaka vodi tečajeve za građanstvo. Obučava vodiče koji se pripremaju za ispite ili sportska natjecanja, od kojih su neki sudjelovali i postigli zapažene rezultate sa svojim psima na prvenstvima Hrvatske. Također je mentor budućim klupskim voditeljima za dobivanje HKS-ovih licenci za voditelje tečajeva.